ÖKOTÁBOR – GYENESDIÁS

A TÁMOP 3.1.4. pályázat keretében 2015. július 23-27-ig iskolánk 15 tanulója Gyenesdiáson táborozott a kéthelyi és a buzsáki iskola tanulóival együtt. Szerencsére az idő is kedvezett nekünk.

Szállásunk a Vadóc tanya, a Balaton egyik legszebb strandja, a „Diási játékstrand” közelében volt. Természetesen ezt ki is használtuk minden nap: fürödtünk, rengeteget csúszdázhattunk és kipróbálhattunk különböző vízi sportokat.

A tábor programja változatos volt. Egy régi vitorlás hajóval balatoni hajózáson vettünk részt, megcsodáltuk a Keszthelyi-öböl szépségét. A nemrég elkészült Természet Házában megismerkedhettünk a környék természetrajzával, élővilágával,a gyerekek játszhattak az interaktív játékokkal, és egy kis vetélkedőn hasznosíthatták az újonnan szerzett ismereteiket. A Festetics Imre Állatparkban megsimogathattuk és megetethettük az ősi magyar, és egyéb állatokat. A legnépszerűbb programnak azonban a lézerharc bizonyult. 5 fős csapatokat alkotva, valódi harcot imitálva küzdöttek egymás ellen. Sajnos az agyagozás elmaradt, de helyette mézeskalácsot díszíthettünk, egy herendi festőművész segítségével.

Az esték sem maradtak program nélkül. Egyik este Huzella Péter a Kaláka együttes egykori tagja megzenésített versekkel szórakoztatott bennünket. Máskor a buzsáki iskolások kórusa népdalokat énekelt, majd táncházba hívott bennünket. A búcsúestén a mi iskolánk modern tánc csoportja nyitotta meg a discot. Fergeteges bulival zártuk a tábort.

Hazafelé még betértünk a keszthelyi Balatoni Múzeumba, ahol legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre iskolánk volt tanára, Zoli bácsi fogadott, és körbevezetett bennünket. Mesélt a Balaton kialakulásáról, élővilágáról, az itt élő emberek életéről.

Rengeteg új élménnyel, ismerettel gazdagodhattunk. Sok barátság szövődött a gyerekek között.

 

Diákok hozzászólásai:

 

  1. E. 8. osztály: „Már izgatottan vártam a tábort. Tetszettek a programok. A legjobb a lézerharc volt, de az állatpark is érdekes volt. Az étel finom volt, de kevés volt.”

 

  1. L. 3. osztály: „Nagyon jó volt. Jól éreztük magunkat. Máskor is lehetne ilyen. A csúszda és a lézerharc tetszett a legjobban. Nagyon ízlett csoda szívószál.”

 

PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS01 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS02 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS03 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS04 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS05 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS06 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS07 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS08 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS09 PUSZTAKOVÁCSI-ÖKOTÁBOR-GYENESDIÁS10