A SZÍNHÁZ VILÁGA: PAKONTAY PÉTER ÉS RUZICSKA LÁSZLÓ KONCERTJE

„Kis iskola nagy lépése – innovatív fejlesztés Pusztakovácsiban” című projekt keretében érkezett hozzánk Pankotai Péter és Ruzsicka László színművész 2015. május 28-án. Előadásukra a Kultúrház színháztermében került sor, melyen valamennyi tanuló (1-8. osztály), és a tantestület vett részt.

A művészek elragadóan vezették be a hallgatóságot a színház világába a színdarab kiválasztásától egészen a bemutatóig. Színdarabnak egy kötelező olvasmány, Móricz Zsigmond. Légy jó mindhalálig című regényéből készült musical egy részletét választották. Megismerhettük egy mű színpadra állításának folyamatát, milyen foglalkozású emberek segítik a háttérben a színészek munkáját /rendező, díszlet- és jelmeztervező, öltöztető, fodrász, kellékes, technikus, világosító, súgó/. Interaktív módon vonták be a gyerekeket a darab egy jelenetének színészi háttérmunkáiba.

A kiválasztott gyerekek élvezték a kapott feladatokat. Értő figyelemmel hallgatták az instrukciókat. A színészek irányító munkájának eredményeként szemünk láttára valósult meg a musical egy jelenete: Nyilas Misi és Nagy Úr párbeszéde, miután Misi pakkot kapott, melynek tartalmát társai elfogyasztották.

Diákjaink nagyon ügyesen és talpraesetten oldották meg a helyzetgyakorlatokat. Megtudhattuk, hogy 1-1 darab előadásában 60-70 ember összehangolt munkájára is szükség van.

Sokáig tapsolt a lelkes közönség, és megköszönve és értékelve a színművészek bemutatóját.

Ismeretekben gyarapodva. élményekben gazdagodva távoztunk a helyszínről.

Diákok hozzászólásai:

B. K. 2. osztály: „Nekem az tetszett az előadásban, hogy nagyon szépen énekelt és táncolt a színművész.”

H. M. 2. osztály: „Én arra is emlékszem, hogy arról énekelt a színész bácsi, hogy Misi ne higgye, hogy a felnőttek jobbak.”
P. E. 8. osztály: Élményt adott a műsorvezető színész humoros, lényegre törő, temperamentumos előadásmódja. Nem is gondoltam, hogy ennyi minden kell ahhoz, hogy egy színdarab létrejöjjön.”

Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_1 Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_2 Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_3 Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_4 Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_5 Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_6 Pusztakovacsi_Szinhaz_vilaga_7